POPIETĖ SU VAIKŲ RAŠYTOJA EVELINA DACIŪTE

Lopšelyje-darželyje „Skroblinukas“ vasarį–gegužę organizuojami Lietuvių kalbos dienų renginiai. Lietuvių kalbos dienų tikslas – didinti lietuvių kalbos prestižą, stiprinti lietuvių kalbos mokymosi motyvaciją, prisidėti prie lietuvių kalbos sklaidos pasaulyje, telkti bendruomenes Lietuvoje ir užsienyje.

Siekdami ugdyti vaikų meilę knygoms ir skaitymui, surengėme smagią popietę su vaikų literatūros rašytoja Evelina Daciūte. E. Daciūtė – viena sėkmingiausių Lietuvos rašytojų vaikams, kurios knygos ne tik skina apdovanojimus, bet ir garsina mūsų šalies vardą užsienyje, jos knygos verčiamos į kitas kalbas.

Popietė darželyje vyko per Zoom platformą, kad kuo daugiau vaikų galėtų pamatyti ir išgirsti E. Daciūtės pasakojimą. Vaikai labai laukė šio susitikimo ir net paruošė klausimų rašytojai. Vieni domėjosi, kiek iš viso knygų parašė autorė, kiti, kuri knyga yra pati mėgstamiausia jai. Rašytoja sakė, kad jai visos knygos kaip vaikai – visos vienodai brangios. Vaikai linkėjo parašyti dar daugiau knygų.

Rašytoja pasakojo ir rodė savo bene garsiausią knygą „Laimė yra lapė“. Pristatė kelis triukus, kurie paslėpti knygoje. Pasakojo, kad istorijos dažnai gimsta iš gyvenimo akimirkų,  kasdienybės ar net iš vaikų pasakojimų. Visa tai ir įkvepia autorę. Po pokalbio su rašytoja kai kurie vaikai perkėlė savo įspūdžius ant popieriaus. Su mokytojomis vaikai skaitė E. Daciūtės knygas ir bandė jas iliustruoti.

Mokytoja Aistė Balbierienė

Parašykite komentarą