KULINARINĖ POPIETĖ „GENIUKŲ“ GRUPĖJE

Sausio 12-ą dieną „Geniukų“ grupėje vyko kulinarinė popietė – stalo serviravimas ir vaisių salotų gaminimas. Svečiuose lankėsi darželio dietistė Tatjana Izvarinienė, kuri papasakojo vaikams, kaip reikia kultūringai elgtis prie stalo, kaip teisingai jį serviruoti: kurioje pusėje prie lėkštės turėtų stovėti šaukštas, peilis, šakutė ir vandens stiklinė.

Vaikai įdėmiai klausė dietistės pasakojamos informacijos apie vitaminų ir baltymų naudą, kokiuose produktuose jų aptinkama, analizavo mitybos piramidę ir sužinojo, kokių maisto produktų reikėtų vartoti dažniau, o kurių mažiau. „Geniukai“ susipažino su skirtingomis natūralaus jogurto vartojimo galimybėmis – šiuo atveju galimybe jogurtu paskaninti vaisių salotas. Tuo pačiu buvo norima paskatinti vaikus rinktis sveikesnį, be dirbtinių dažiklių ir skaniklių, jogurto variantą. 

 Dietistė Tatjana turėjo parengusi kiekvienam po užduotėlę – nupiešti savo mėgstamą patiekalą. Vėliau vaikučiai gamino vaisių salotas iš obuolių, vynuogių, kriaušių, bananų, mandarinų ir šilauogių. Kiekvienas vaikas pats turėjo nusilupti vaisius, juos supjaustyti ir viską išmaišyti savo lėkštėje. 

Šios savaitės tema grupėje yra profesijos, todėl popietės metu vaikai susipažino su dietisto, virėjo profesijomis ir patys praktiškai galėjo išbandyti kulinaro amatą.

Mokytoja Akvilė Pleirienė

Parašykite komentarą