Vilniaus miesto savivaldybė informuoja 2020-12-18

Lietuvoje tvyrant itin sudėtingai situacijai dėl COVID-19 viruso,  prašome tėvų, auginančių priešmokyklinio ir ikimokyklinio amžiaus vaikus, sąmoningumo: rimtai apsvarstyti galimybes ir tik kritiniu atveju vesti vaikus į darželius. Į šį kvietimą jau atsiliepė apie 80 proc. vilniečių, kuriems visi esame labai dėkingi. Rezultatas tikrai geras, tačiau darželių bendruomenė pastebi, jog dar yra nemažai atvejų, kai vaikai atvedami, net kai yra kitų pasirinkimo galimybių.
 
Todėl labai prašome tėvelių įvertinti savo galimybes ir atsižvelgti į šiuo metu tenkantį milžinišką krūvį medikams, saugoti savo ir aplinkinių sveikatą – nevesti vaikų į darželius. Taip pat primename – nelankantiems įstaigų mokesčiai už darželį ir maistą šiuo laikotarpiu skaičiuojami nebus, o vaikams, kurie ugdomi namuose, bus užtikrintas nuotolinis ugdymas.
 
Atsižvelgiant į mažėjančius vaikų darželiuose skaičius, taip pat dėl sumažėjusio personalo skaičiaus (darbuotojų izoliacija), priėmėme sprendimą burti naujas, mažesnes vaikų grupes, kadangi dabar darželiuose veikė grupės su vos keliais vaikais, kartais net po vieną. Užtikriname, kad naujos grupės sudaromos tik karantino metu į darželius einantiems vaikams, jos nesikeis, vaikų skaičius jose bus ne daugiau 12, bus laikomasi grupių izoliacijos. Kol kas tą planuojama daryti iki sausio 31 d.
 
Primename, kad pagal Vyriausybės ir Ekstremaliųjų situacijų centro sprendimus, ikimokyklinis, priešmokyklinis ugdymas yra ir toliau vykdomi, užtikrinant visus saugumo reikalavimus, tačiau ikimokyklinio ir priešmokyklinio ugdymo įstaigas rekomenduojama lankyti tik tiems vaikams, kurių tėvai (įtėviai, globėjai) neturi galimybių dirbti nuotoliniu būdu.

Parašykite komentarą